پارچه فاستونی

صنعت نساجی

پارچه به دلیل نیاز انسان اولیه به پوشش مورد توجه قرار گرفت و بعدتر گسترش طراحی لباس و تأثیر طراحی و مد در سبک زندگی و بزرگ تر شدن صنایع وارد مباحث پیچیده تری شد. همچنین دغدغه بافت پارچه‌های خاص، مانند پارچه‌های بسیار سبک در پوشش فرد چترباز و یا بافت‌های ضد گلوله و یا تولید پارچه‌هایی با مقاومت بسیار بالا در لباس سربازان تحقیقات گسترده را وارد صنعت نساجی کرد.

صنعت نساجی و بافت پارچه یکی از قدیمی‌ترین صنایع به شمار می‌آید. به صورت کلی پارچه را می‌توان از الیاف طبیعی و مصنوعی تهیه کرد. الیاف طبیعی گیاهی مانند پنبه، بامبو، کتان و کنف و الیاف حیوانی مثل خرگوش، شتر، بز، گوسفند و کرم ابریشم است. در روند شکل‌گیری و ورود تکنولوژی به تمام صنایع، استفاده از مواد مصنوعی به دلیل سبکی و ماندگاری بیشتر وارد صنعت نساجی و پارچه بافی شد.

پارچه فاستونی

اگر نگاهی به صنعت نساجی ایران کنید، متوجه می‌شوید که پارچه فاستونی یکی از معروف‌ترین و با کیفیت‌ترین پارچه‌های تولیدی در ایران است. این نوع پارچه نسبت به سایر منسوجات قدیمی‌تر است و کاربردهای بسیاری نیز دارد. پارچه‌های فاستونی با توجه به الیاف و ویژگی‌هایی که دارند، کاربردهای متفاوتی دارند. 

پارچه فاستونی یکی از متداول‌ترین پارچه‌هایی است که در دوخت لباس‌ استفاده می‌شود. این محبوبیت باعث شده است که هر فرد حتماً یک دست لباس یا بیشتر از جنس پارچه فاستونی در کمد داشته باشد. یونیفرم‌ مدرسه، کت و شلوار، کت و دامن مجلسی و مانتو اغلب از نوعی پارچه فاستونی دوخته می‌شوند. 

پارچه فاستونی چیست؟

پارچه فاستونی یکی از قدیمی ترین پارچه ها در جهان است که اولین بار در روستای کوچکی به اسم ورستد در کشور انگلستان تولید شد. این روستا در قرن 12 مرکز پارچه بافی پشمی این کشور بود. در آن زمان پارچه های فاستونی هم از نخ پشمی بسیار باکیفیت تهیه می شدند.

مزایا پارچه فاستونی

– مقاوم در برابر آب و باد

– قابل تنفس

– مقاوم در مقابل چروک شدن و تغییر شکل دادن

– باقی ماندن طولانی مدت خط اتو روی لباس

معایب پارچه فاستونی

– ساییده و براق شدن لباس در محل نشستن و برخورد با صندلی

– مستعد چین و چروک بودن با افزایش عدد سوپر فاستونی و کاهش دوام پارچه

تاریخچه پارچه فاستونی

فاستونی در انگلیسی ورستد وول نامیده می‌شود. نام این پارچه را از نام دهکده کوچک ورستد در شهرستان نورفولک انگلستان گرفته‌اند. این دهکده در قرن دوازدهم مرکز پارچه‌بافی پشمی در انگلستان بوده است. آنها پارچه فاستونی را از نخ پشمی با کیفیت بسیار بالا می‌بافتند.

در قرون وسطا، با ورود نژادهای جدید گوسفند به انگلستان، روش‌های معمول دامداری و کشاورزی دچار تغییر و تحولات زیادی شدند. این گوسفندان در مراتعی محصور پرورش می‌یافتند که چمن‌های بلند و مرغوب داشت و به‌همین‌دلیل پشمی که از آنها حاصل می‌شد بسیار باکیفیت بود. پشم این گوسفندان رشته‌هایی بلند (رشته یا لیف اصطلاحی در نساجی است که به یک دسته یا خوشه از الیاف پشمی گفته می‌شود) داشت، درحالی‌که نژادهای قدیمی‌تر گوسفند که آزادانه همه‌جا ول می‌گشتند و از هر نوع علف تغذیه می‌کردند، پشم‌هایی با رشته‌های کوتاه تولید می‌کردند.

در همین زمان، تعداد زیادی از بافندگان فلاندرزی که به انگلستان مهاجرت کرده بودند، ساکن نورفولک شدند. طولی نکشید که بافندگی مشخصه اصلی ناحیه ورستد شد. به‌این‌ترتیب، پارچه تولیدشده در این دهکده ورستد یا فاستونی نام گرفت و به‌سرعت محبوبیت یافت.

پارچه فاستونی را چطور تهیه می‌کنند؟

نکته اصلی درباره بافت پارچه فاستونی این است که از الیاف پشمی راست و موازی بافته می‌شود و فاصله کمی بین آنها وجود دارد. اگر تا حالا گوسفندی را از نزدیک دیده باشید، احتمالا متوجه شده‌اید که به پشم‌های آنها هرچیزی می‌توان گفت جز راست و صاف! بنابراین چطور این رشته‌های پیچ‌درپیچ و فِردار به پارچه‌ای تبدیل می‌شوند که همه الیاف در آن راست است؟

قبل از هر چیز باید بدانید که یک دسته از پشم، هم الیاف کوتاه دارد و هم الیاف بلند. برای اینکه همه رشته‌های کوتاه هم‌تراز با رشته‌های بلند شوند تا یک رشته بلند یکپارچه ایجاد شود، ابتدا باید پشم‌ها به اصطلاح «زده شوند». زدن پشم فرایندی مکانیکی است که به بازکردن و ترکیب الیاف کمک می‌کند. درست مانند این است که با برس‌های محکم، همزمان آنها را در چند جهت شانه بزنید. در قدیم این کار را با استفاده از ماشین خارزنی که در آن از گیاهی خارمانند استفاده می‌شد انجام می‌دادند.

بعد از زدن پشم، آن را شانه می‌کردند تا تمام رشته‌های بسیار کوتاه جدا شوند. سپس این الیاف را از دستگاهی عبور می‌دادند که رشته‌ها را چندلا می‌کرد و می‌کشید. با این کار الیاف به شکل موازی تراز می‌شدند. در نهایت دسته‌ای از رشته‌های بدون پیچ‌خوردگی ایجاد می‌شد که به آنها سیلوِر یا الیاف تابیده‌نشده می‌گفتند.

در مرحله آخر، این رشته‌ها را به‌شکل نخ می‌ریسیدند و به هم می‌بافتند تا پارچه درست شود.

انواع پارچه‌های فاستونی

کیفیت پارچه‌های فاستونی بستگی به درصد پشم به کار رفته در بافت دارد. هیچ نوعی از پارچه فاستونی کاملاً از پشم و یا کاملاً از الیاف مصنوعی بافته نمی‌شود اما هرقدر درصد پشم استفاده شده بیشتر باشد، لطیف تر، سنگین‎‌تر و چروک پذیرتر می‌شود. هرکدام از انواع پارچه‌های فاستونی برای دوخت برخی لباس‌ها مناسب‌تر هستند.

پارچه فاستونی پشمی پلی استر

پارچه فاستونی پشمی ـ پلی‌استر یکی از بهترین انواع این پارچه‌ها است و سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص داده است. یکی از مهمترین ویژگی‌های آن ظاهر زیبا و در عین حال کیفیت بالای آن است.

این نوع پارچه سازگاری بیشتری با شرایط دارد. دوام خوب، راحتی در شستشو، قیمت مناسبی، ظاهری مرتب و تقریباً رسمی مواردی است که باعث محبوبیت این نوع از پارچه‌های فاستونی شده است. مانتوهای روزمره، کت و دامن‌های زنانه و کت شلوارهای مردانه معمولاً از این نوع پارچه فاستونی تهیه می‌شوند.

پارچه فاستونی با الیاف مصنوعی

این نوع از پارچه که به پارچه شبه فاستونی نیز معروف است به دلیل استفاده از الیاف مصنوعی در آن وزن کمتری دارد. یکی از مزایای استفاده از این نوع پارچه عدم چروک شدن آن است.

این پارچه‌ها معمولاً قیمت مناسب تری نسبت انواع دیگری از پارچه فاستونی دارد. دوام بسیار زیاد این پارچه و برق و آراستگی به لباس دوخته شده می‌دهد که آن را به بهترین انتخاب برای لباس‌های رسمی که باید به مدت طولانی دوام بیاورند، مانند یونیفرم ادارات و سازمان‌ها، یونیفرم مدارس و لباس‌های رسمی متحدالشکل تبدیل کرده است.

پارچه فاستونی پشمی

این نوع از پارچه فاستونی که درصد پشم بیشتری دارند، مناسب دوخت لباس‌های پاییز و زمستان هستند. لطیف‌ترین و نرم‌ترین پارچه فاستونی نوع پشمی آن است. راحت چروک می‌شود و کم دوام‌تر است. وزن این نوع از فاستون به دلیل الیاف به کار رفته در آن بسیار بیشتر و سنگین‌تر است. با همه این خصوصیات، پارچه‌هایی که مقدار کمتری الیاف مصنوعی دارند، برای طبیعت بدن انسان مناسب‌تر هستند.

علت استفاده از پشم در پارچه فاستونی چیست؟

پشم یکی از مهمترین الیاف به کار رفته شده در پارچه فاستونی است و نقش بالایی در میزان کیفیت این پارچه دارد. مقاومت بالا، متراکم بودن الیاف، عدم عبور نور ماورا بنفش و عدم اشتعال پذیری از ویژگی‌ها و مزایای استفاده از پشم در این نوع از پارچه است.

تفاوت پارچه فاستونی و پشمی

پارچه فاستونی محکم، ظریف و نرم است. به این ترتیب شما در برابر باد و باران محافظت می‌شوید. در حالی که پارچه پشمی کرکی بوده و منافذ زیادی دارد. با این ویژگی‌ها، هوا را در خود نگه داشته و در مقابل سرما مانند عایق عمل می کند.

پارچه فاستونی در مقایسه با پارچه پشمی مقاوم تر و بادوام تر بوده و به راحتی چروک نمی‌شود یا شکل طبیعی خود را تا مدت‌ زمان طولانی نگه می دارد.

تشخیص نوع الیاف استفاده شده در پارچه‌های فاستونی

اگر در هنگام خرید به نوع الیاف و پارچه فاستونی شک کردید می‌توانید تنها با سوزاندن تکه‌ای از پارچه نوع آن را حدس بزنید. اگر بوی سوختن پلاستیک را حس کردید پارچه شما از نوع فاستونی پلی استر است اما اگر بوی پشم سوخته حس کردید، الیاف استفاده شده در فاستون پشم است.

استفاده از پارچه فاستونی در صنعت پوشاک

تا اینجا با موضوعاتی از قبیل اینکه پارچه فاستونی چیست و انواع آن کدامند به خوبی آشنا شدیم. در این قسمت باید بررسی کنیم چرا پارچه فاستونی در صنعت پوشاک اهمیت بسیاری دارد. همانطور که می‌دانید پارچه فاستونی به عنوان پارچه رسمی در صنعت نساجی شناخته می‌شود و به همین دلیل بهترین گزینه برای دوخت لباس‌هایی مانند کت و شلوار مردانه، مانتو، دامن، یونیفرم مدارس و … است.

کاربرد پارچه فاستونی

کیفیت پارچه فاستونی به اندازه ای است که در صنعت مد و فشن از آن به فور استفاده می شود. کاربرد پارچه فاستونی در تولید کت و شلوارهای مردانه رسمی، شلوار پارچه ای و مانتو و شلوارهای شیک و رسمی زنانه به طور گسترده صورت گرفته است. 

تفاوت پارچه‌های فاستونی ایرانی و خارجی

کارخانه‌های نساجی ایران یکی از بهترین کارخانه‌های تولید پارچه فاستونی هستند و همیشه اولین گزینه تمام تولید‌ی‌ها برای خرید این نوع پارچه بوده‌اند. متاسفانه امروزه با وارد شدن شرکت‌های چینی به حوزه نساجی، کارخانه‌های نساجی ایرانی مورد کم لطفی قرار گرفته‌اند و بسیاری از پارچه‌های چینی استفاده می‌کنند که کیفیت بالایی ندارند ولی قیمت مناسب‌تری دارند. از بهترین کشورهای خارجی در زمینه تولید پارچه های فاستونی می‌توان به بریتانیا، ایتالیا و فرانسه اشاره کرد.

پارچه فاستونی
پارچه فاستونی

عدد سوپر در فاستونی به چه معناست؟

هنگام خرید پارچه فاستونی یا لباسی که از آن تهیه شده است (ازجمله کت‌وشلوار، شلوار یا مانتو)، احتمالا فروشنده برایتان درباره عددی با عنوان سوپر صحبت خواهد کرد. معمولا این عدد به این شکل بیان می‌شود: سوپر ۱۰۰ اس، سوپر ۱۲۰ اس یا سوپر ۱۵۰ اس (SUPER 100’s, 120’s, 150’s).

هرچه این عدد بالاتر باشد، قیمت فاستونی یا لباس تهیه‌شده از آن گران‌تر است. شاید فکر کنید پس حتما فاستونی با عدد سوپر بالاتر باکیفیت‌تر است. متأسفانه این‌طور نیست. درواقع این عدد برای مقایسه کیفیت دو پارچه فاستونی از دو کارخانه متفاوت، مستقیما به شما کمکی نمی‌کند.

عدد سوپر از کجا آمد؟

تا قبل از قرن هجدهم، تاجران پشم بریتانیا محصولات پشمی را با اصطلاحاتی نادقیق مانند ضعیف، متوسط، خوب و عالی توصیف می‌کردند. به‌همین‌دلیل همیشه توصیف آنها از پارچه نسبی بود. برای رفع این مشکل، تاجران پشم در شهر برادفورد انگلیس تصمیم گرفتند کیفیت پشم را با تخمین اینکه یک ریسنده ماهر از یک پوند (حدود ۴۵۰ گرم) پشم شانه‌زده چند کلاف می‌تواند بریسد، ارزیابی می‌کردند. این فرایند به‌عنوان سیستم شمارش نخ فاستونی انگلیسی یا «سیستم برادفورد» معروف شد.

هرچه متوسط قطر الیاف پشمی باریک‌تر باشد، تعداد کلاف‌های بیشتری به دست می‌آید. در آن زمان از پشم  طبقه‌بندی می‌کردند.

خرید پارچه فاستونی

تشخیص کیفیت پارچه فاستونی کار ساده‌ای نیست. با این حال نکته‌ای که می‌تواند در خرید به فرد ناآشنا به جنس پارچه را کمک کند این است که مقداری از آن را در مشت خود گرفته و بعد از چند ثانیه باز کنید. هرقدر زودتر به حالت اول خود برگردد، می‌توان از کیفیت پارچه اطمینان بیشتری داشت. توجه داشته باشید که کیفیت بیشتر قطعاً در قیمت پارچه تأثیر دارد.

نساجی الغدیر با تجربه 20 ساله ابتدا فعاليت خود را در زمينه ى پارچه هاي تخت بافي ،پلي استر،پنبه و رنگي و ساده اغاز نمود و در سال 1396 با بروز كردن ماشين الات خود و با تلفيق تجربه و دانش امروزي اقدام به بافت پارچه دبیت ، پارچه کجراه ، پارچه پرنس دوگال ، پارچه تترون ، پارچه سابله ، پارچه فاستونی ، پارچه ترگال ، پارچه داکرون ، پارچه پرشیا مکانیک ، پارچه فیلافیل باكيفيت بالا کرده است .

پارچه فاستونی چیست؟

پارچه فاستونی یا فاستون (Fastone)، یک نوع پارچه‌ی فناورانه است که در آن از الیاف پلی‌استری با روش ویژه‌ای استفاده شده است. این پارچه با استفاده از فناوری هایی مانند نانوتکنولوژی و پوشش‌دهی الکترواستاتیک، با ویژگی‌هایی مانند ضدآب، ضدرطوبت، ضدباکتری، ضدعفونی کننده و قابل شستشو، تولید می‌شود. علاوه بر این، پارچه فاستونی دارای ویژگی‌های ضدحساسیت و ضدبویایی است که آن را به یک گزینه برای لباس‌های پزشکی، ماسک‌های پزشکی و لباس‌های محافظتی در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها تبدیل کرده است. همچنین، به دلیل ویژگی ضدآبی، پارچه فاستونی برای لباس‌های ورزشی، پوشاک بارانی و محافظتی در برابر باران و نمره بالای ضدآبی، مناسب است.

آیا پارچه فاستونی برای لباس‌های مردانه هم مناسب است؟

بله، پارچه فاستونی برای لباس‌های مردانه نیز مناسب است. به دلیل ویژگی‌هایی مانند ضدآبی، ضدرطوبت، ضدباکتری و قابل شستشو، پارچه فاستونی برای تولید لباس‌های مردانه مناسب است. این پارچه می‌تواند در تولید لباس‌های ورزشی، لباس‌های بارانی، پوشاک محافظتی و لباس‌های پزشکی استفاده شود. همچنین، ویژگی ضدباکتری و ضدعفونی کننده آن، می‌تواند در شرایطی مانند شرایط پاندمی ویروس کرونا، برای تولید ماسک‌های پزشکی و لباس‌های محافظتی مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل، پارچه فاستونی به عنوان یک پارچه انعطاف پذیر و چندکاره، برای تولید لباس‌های مردانه در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چه مزایایی دارد که پارچه فاستونی ضدباکتری باشد؟

یکی از مزایای اصلی پارچه فاستونی که دارای ویژگی ضدباکتری است، جلوگیری از رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها بر روی پارچه است. این ویژگی می‌تواند در کاهش احتمال انتقال بیماری‌ها و عفونت‌ها کمک کند. علاوه بر این، پارچه‌های ضدباکتری کمک می‌کنند تا لباس‌ها و تجهیزات پزشکی همیشه تمیز و بهداشتی باشند و در پیشگیری از شیوع بیماری‌ها و عفونت‌ها مؤثر باشند.

همچنین، ویژگی ضدباکتری پارچه فاستونی می‌تواند در کاهش بوی بد در لباس‌ها کمک کند. باکتری‌ها معمولاً موجب تولید بوی نامطبوع در لباس‌ها می‌شوند و وجود ویژگی ضدباکتری در پارچه فاستونی، می‌تواند در جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع در لباس‌ها موثر باشد.

در کل، ویژگی ضدباکتری در پارچه فاستونی می‌تواند بهبود بهداشت و کیفیت زندگی افراد را افزایش دهد و در پیشگیری از شیوع بیماری‌ها و عفونت‌ها موثر باشد.

آیا پارچه فاستونی ضدآب هم می‌تواند باشد؟

بله، پارچه فاستونی می‌تواند ضدآب باشد. اغلب در تولید پارچه فاستونی از فناوری‌هایی مانند نانوتکنولوژی و پوشش‌دهی الکترواستاتیک استفاده می‌شود که می‌توانند باعث شود پارچه ضدآب و ضدرطوبت شود. ویژگی ضدآبی پارچه فاستونی می‌تواند در تولید لباس‌هایی مانند کت و شلوار بارانی، پوشاک ورزشی، لباس‌های محافظتی و لباس‌های شنا استفاده شود. همچنین، پارچه فاستونی ضدآب می‌تواند برای تولید تجهیزات ورزشی مثل کیف ورزشی، کاور تلفن همراه، کاور لپ تاپ و … نیز استفاده شود. با این حال، باید توجه داشت که با گذشت زمان و استفاده مکرر، ممکن است ویژگی ضدآبی پارچه فاستونی کاهش یابد، بنابراین باید به دستورالعمل‌های شستشوی آن توجه کرد و در صورت نیاز، پارچه را دوباره پوشش داد.

آیا پارچه فاستونی می‌تواند در برابر آفتاب نیز مقاوم باشد؟

پارچه فاستونی می‌تواند در برابر آفتاب مقاوم باشد، اما باید توجه داشت که مقاومت آن در برابر نور خورشید به میزانی که بتواند برای محافظت از پوست انسان مناسب باشد، به میزان کافی نیست. در صورتی که قصد استفاده از پارچه فاستونی در محصولاتی مانند پوشاک ورزشی، کاور لپ تاپ یا کیف ورزشی برای استفاده در فضای باز با تابش نور خورشید دارید، بهتر است از محصولاتی که دارای پوشش جانبی مانند UV-resistant هستند استفاده کنید. این پوشش‌ها می‌توانند به طور موثری در مقابل نور خورشید محافظت کنند و از فرسایش و شکستن پارچه در برابر نور خورشید جلوگیری کنند. به همین دلیل، در صورتی که قصد استفاده از پارچه فاستونی در فضای باز با تابش نور خورشید را دارید، بهتر است برای حفظ ماندگاری آن، از محصولاتی با پوشش جانبی مناسب استفاده کنید.

آیا پارچه‌های دیگری بجز فاستونی برای استفاده در فضای باز مناسب هستند؟

بله، برای استفاده در فضای باز، پارچه‌های دیگری هم مناسب هستند. اما باید توجه داشت که ویژگی‌های مناسب برای پارچه‌هایی که در فضای باز استفاده می‌شوند به دلیل شرایط خاص محیط، با پارچه‌های دیگر متفاوت است.

برای مثال، برای لباس‌های ورزشی، پارچه‌هایی با خصوصیاتی مانند کشش پذیری، عدم جذب رطوبت، جلوگیری از تعریق و قابلیت کشش و انعطاف بالا مناسب هستند. برای لباس‌های بارانی، پارچه‌هایی با ویژگی ضدآب و قابلیت تحمل در برابر رطوبت مناسب هستند. برای لباس‌های پزشکی و لباس‌های محافظتی، پارچه‌هایی با ویژگی‌های ضدباکتری، ضدویروسی و ضدعفونی کننده مناسب هستند.

در کل، برای استفاده در فضای باز، پارچه‌هایی با خصوصیاتی مانند مقاومت در برابر آب، مقاومت در برابر نور خورشید، مقاومت در برابر خوردگی، انعطاف پذیری، قابلیت تنفس، قابلیت جذب رطوبت و ضدعرق، ضدباکتری و ضدویروسی و … مناسب هستند.

آیا پارچه فاستونی برای استفاده در لباس‌های شنا مناسب است؟

بله، پارچه فاستونی برای استفاده در لباس‌های شنا مناسب است. این نوع پارچه دارای ویژگی‌هایی مانند سرعت خشک شدن، مقاومت در برابر آب، عدم جذب رطوبت و قابلیت تحمل در برابر خوردگی است. همچنین، پارچه فاستونی می‌تواند دارای ویژگی‌های ضدباکتری و ضدعفونی کننده باشد که می‌تواند در جلوگیری از بوی نامطبوع و شیوع عفونت‌ها کمک کند.

لباس‌های شنا با استفاده از پارچه فاستونی می‌توانند در برابر آب و رطوبت مقاوم باشند و باعث شود که شناگران خشک و راحت باشند. همچنین، پارچه فاستونی می‌تواند سبک و کم حجم باشد و به شناگران این امکان را بدهد که به راحتی حرکت کنند. در کل، پارچه فاستونی یکی از بهترین انتخاب‌ها برای تولید لباس‌های شنا است و می‌تواند در بهبود عملکرد و راحتی شناگران مؤثر باشد.

آیا پارچه فاستونی برای لباس‌های شنا در آفتاب قابل استفاده است؟

بله، پارچه فاستونی برای لباس‌های شنا در آفتاب قابل استفاده است. اما باید توجه داشت که مقاومت پارچه فاستونی در برابر نور خورشید به میزانی که بتواند برای محافظت از پوست انسان مناسب باشد، به میزان کافی نیست. در صورتی که شناگران قصد دارند در آفتاب از لباس شنایی با پارچه فاستونی استفاده کنند، بهتر است از محصولاتی که دارای پوشش جانبی مانند UV-resistant هستند استفاده کنند. این پوشش‌ها می‌توانند به طور موثری در مقابل نور خورشید محافظت کنند و از فرسایش و شکستن پارچه در برابر نور خورشید جلوگیری کنند.

به همین دلیل، برای استفاده در آفتاب، بهتر است از لباس‌های شنایی با پارچه‌های UV-resistant استفاده کنید تا از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنید. همچنین، در هنگام استفاده از لباس شنایی در آفتاب، از استفاده از کرم ضدآفتاب نیز استفاده کنید تا پوست خود را در برابر اشعه‌های مضر آفتاب محافظت کنید.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 3 votes
Brand Name
پارچه فاستونی کارخانه نساجی الغدیر
Product Name
پارچه فاستونی

14 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *